Menu
 
 

Open source websites en applicaties

Nog geen idee welke website bij jouw bedrijf past? Wij helpen je graag.

Neem contact op

Maatwerk sluit naadloos aan op de wens

Voor een website gaat het dan om een unieke, eigen identiteit en functionaliteit. Voor een webapplicatie gaat het om een snelle toepassing welke volledig op de wensen aansluit.
Maatwerk is duurder qua investering maar praktisch altijd prettiger en efficiënter in gebruik.

De voordelen van open source

De tegenhanger van maatwerk is open source. Programmatuur welke (bijna) gratis verkrijgbaar is en die we kneden naar de situatie van de klant. Open source vergt een lagere investering en kent een kortere doorlooptijd. Uitbreidingen van de website zijn eveneens goedkoper en sneller te implementeren.

We prefereren maatwerk, echter in bepaalde situaties adviseren we open source.
Onderstaande systemen kennen geen geheimen voor ons:

 • WordPress
  Het meest gebruikte systeem om websites mee op te tuigen. De vormgeving berust op themes en templates, welke we omvormen naar de huisstijl van de klant. De gewenste functionaliteit bereiken we door de inzet van plug-ins en door maatwerk-ontwikkeling op het platform.
 • Magento
  Wereldwijd het meest gebruikte open source webshop-platform. Voorheen hadden we een zwak voor Open Cart, uiteindelijk zijn we gevallen voor de kracht en multifunctionaliteit van Magento (zowel versie 1 als 2).
 • Umbraco
  Een deel van onze technische roots ligt in Microsoft-land. Met onze kennis van ASP / .NET kunnen we goed navigeren met Umbraco.
   

Maatwerk versus open source

Open source gaat vaak uit van een reeds bestaande, template-gebaseerde website.
Een snelle start, echter tevens soms een keurslijf. Vergelijk de maatwerk-website met een maatpak. Dit zal vaak beter aansluiten dan een confectiepak.
De hogere investering van maatwerk kan afschrikken, de winst op termijn is waar het rendement wordt behaald.

Wij adviseren op objectieve wijze wat de beste optie is, zowel qua geboden oplossing als op budgettair vlak.
 


 

Meer informatie?

We helpen je graag bij het maken van een keuze. Door middel van voorbeelden kunnen we de verschillen laten zien en uiteraard kunnen we een kostenindicatie opstellen die aansluit bij de wensen van jullie als bedrijf.

Neem contact op

Pixelplus.nl maakt gebruik van cookies